Recreatief turnen

Recreatief turnen wordt aangeboden aan kinderen vanaf 6 jaar. In deze les worden de basisbeginselen van het turnen aangeleerd. Naast het turnen is er ook ruimte voor het door ontwikkelen van de algehele motorische ontwikkeling. Er wordt getraind op de officiële turnonderdelen; sprong, brug, balk en vloer. Hierop worden elementen van het turnen geoefend, zoals de koprol, handstand en soms al een salto. Daarnaast is er ook ruimte voor de tumblingbaan, grote trampoline en onderdelen en het freerunnen.

In deze les worden de kinderen opgedeeld in groepjes op niveau. Dit zorgt ervoor dat ieder kind op zijn eigen niveau aan het trainen is samen met leeftijdsgenootjes.

Wanneer kinderen gemotiveerd zijn en talent hebben voor het turnen kunnen zij uitgenodigd worden voor de pré-selectie. In deze groep licht de nadruk op het turnen en worden ze voorbereid op het selectie turnen, waar mogelijk naar doorgestroomd kan worden. Ook is een optie om naast het recreatieve turnen deel te nemen aan de les van de springploeg.

Lid worden?

Wil je lid worden van onze vereniging? Meld je dan aan!

Algemene Leden Vergadering 2018

Maart is traditioneel de maand waarin het bestuur de Algemene Leden Vergadering houdt. Dit is een voor ieder lid toegankelijke vergadering waarin het bestuur verantwoording aflegt aan haar leden over het afgelopen jaar. Belangrijk dus want hier hoor je of jouw...